Waardig afscheid nemen

Het overlijden van een dierbare brengt vaak families en vrienden samen.

Ontmoetingscentrum De Jonge in Enkhuizen

Het overlijden van een dierbare brengt vaak families en vrienden samen. Daarom biedt Uitvaartverzorging De Jonge nabestaanden de kans elkaar voor of na de dienst te treffen in het Ontmoetingscentrum in Enkhuizen. Hier kunt u afscheid nemen van uw dierbare, samenkomen met naasten en, indien gewenst, de klok luiden voor de overledene.

De faciliteiten van Ontmoetingscentrum De Jonge

Het Ontmoetingscentrum is voorzien van verschillende vertrekken. Elk vertrek vervult een andere functie tijdens de dag van de uitvaartdienst, en helpt u op verschillende manieren bij uw persoonlijke rouwproces.

 

Opbaarkamer
Om ieder de kans te geven afscheid te nemen van de dierbare, staat een opbaarkamer tot uw beschikking. Het uitvaartcentrum beschikt over drie opbaarkamers. De kamer is ingericht met een gevuld koelkastje, geluidsapparatuur en een zithoek. In de hal kan men warme dranken zoals koffie en thee halen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de bloemenstandaards. Hier kunnen tot en met de dag van de uitvaart boeketten op worden gelegd. Ook is het mogelijk gedurende de opbaarperiode de sleutel van de opbaarkamer te krijgen, waarmee u zelf de regie krijgt over de bezoeken aan uw dierbare. Het bezoeken van uw dierbare kan vervolgens zonder een afspraak te maken en op uw tijd. Elke opbaarkamer heeft een unieke sleutel, zodat ongenode personen niet bij uw dierbare kunnen komen.

 

Aula
In de aula van het centrum kunt u een condoleance of andere plechtigheid houden. De aula biedt ruimte aan ruim 120 mensen. Hier kunt u eigen gekozen muziek afspelen en video- en ander beeldmateriaal tonen. Via een dvd of aansluiting met bijvoorbeeld een draagbare computer kunnen deze worden afgespeeld.

 

De klok
Naast het Ontmoetingscentrum staat onze klok. Indien u wenst, wordt deze geluid bij het uitdragen van uw dierbare.

Heeft u behoefte aan meer informatie over het proces dat voorafgaat aan de uitvaart?

Meer over de uitvaart