Waardig afscheid nemen

Het organiseren van de uitvaart kan u zwaar vallen. U kampt met verdriet en moet tegelijkertijd over allerlei zaken verantwoording nemen. Samen staat u altijd sterker. Daarom bieden wij een luisterend oor en een helpende hand.

Een uitvaart naar wens van uw dierbare

Zowel voor, tijdens als na de uitvaartceremonie zijn wij er voor u. U bepaalt welke dingen de uitvaartleider voor u regelt en welke u liever zelf in de hand houdt. Zo organiseren we samen met u een afscheid dat tegemoetkomt aan de wensen van uw dierbare, naasten en de nabestaanden.

Voor de uitvaart

Vaak komt een dierbare onverwacht te overlijden. Soms is men al voorbereid op de dood. In beide gevallen is het prettig om bijtijds te weten hoe de uitvaart eruit zal zien en om dat zelf mee te bepalen. Deze duidelijkheid over de invulling van de uitvaartdienst geeft rust en voldoening.

 

Wij staan ieder voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en de uitvaartdienst te helpen vormgeven. Ervaring leert dat een persoonlijke afspraak de prettigste manier is om uw verhaal te doen.

 

Uiteraard kunt ook via e-mail contact opnemen met ons. U kunt daarbij een wilsbeschikking meesturen. In dit zelf in te vullen wensenformulier kunt u aangeven wat u voor ogen heeft. Zodoende kunt u ons gericht informeren en een bijpassende offerte aanvragen voor de uitvaartdienst. Download hieronder de wilsbeschikking en stuur het ingevulde formulier naar info@uitvaartverzorgingdejonge.nl.

Vul een wilsbeschikking in

Tijdens de uitvaart

Na het overlijden en voor de uitvaart plaatsvindt, bespreekt de uitvaartleider alles met u. Ook tijdens het verdere verloop van de uitvaart zal een van onze uitvaartleiders aan uw zijde staan. Zo is er altijd iemand om de verantwoording voor de plechtigheid mee te dragen; iemand die helpt beslissingen te maken en steun biedt. Het uitvaartcentrum en al diens faciliteiten staan gedurende de besproken periode tot uw beschikking.

Na de uitvaart

Na de uitvaart zijn er nog een aantal zaken af te handelen. Ook dan kunt u nog bij ons terecht. Wij helpen u tijdens uw verwerkingsproces en beantwoorden de mogelijke vragen die u nog heeft.

In ons leven maken we foto's, video's, versturen we berichten en luisteren we muziek. Daar waar er vroeger foto's ontwikkeld moesten worden, muziek op een cd stond en video's vanaf een dvd gekeken werden, is er nu veel veranderd. Veel van deze zaken gaan tegenwoordig online, door middel van downloaden, uploaden of streaming. Daarnaast zijn er veel aanbieders van verschillende platforms om uw contacten, spaarpunten en andere zaken online bij te houden. Al deze zaken horen bij de digitale nalatenschap als er een overlijden heeft plaatsgevonden.

 

Soms is er al kort na het overlijden de wens om bij de digitale gegevens van degene die is overleden te komen. Welke muziek luisterde hij/zij nou eigenlijk? Wat is ook alweer het adres van die oom? Steeds vaker komt het voor dat deze data in de cloud staat. Omdat er een groeiende behoefte is aan sturing op online gebied zijn Uitvaartverzorging De Jonge en Digitale Nazorg een partnerschap aangegaan, zodat we u naar een betrouwbare partij kunnen verwijzen die kan helpen in het oerwoud van de digitale nalatenschap.

 

Naast de service op online gebied kan u ook met (kapotte) hardware terecht, want ook hierop kan dierbare data staan. Soms is het ook alleen via hardware, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop, mogelijk om in de digitale omgeving te komen. Bijhorend is de servicepagina https://i-finish.nl/; hierop kunt u informatie vinden over het opzeggen van digitale diensten.